Kopen van een judoband; waar moet je op letten?

Kopen van een judoband; waar moet je op letten?


Nieuw
Judopak heeft judobanden in alle kleuren en maten en van verschillende merken. Maar waar moet je op letten als je een judoband koopt? In dit artikel lees je welke verschillende type banden er zijn, hoe je de juiste maat berekent en hoe je je naam kunt laten borduren.


Witte Judoband voor kinderen en beginners

Voor beginners hebben wij voordelige witte banden beschikbaar, die wel stevig zijn, maar niet te dik. Kleine kinderen zijn vaak nog niet handig in het knopen van een band, dus een hele zware judoband is dan niet handig. Op Nieuw Judopak kun je een witte band kopen op een heel eenvoudige manier; vul de maat van jouw judopak in en we sturen automatisch de goede maat judoband naar je toe.

Stevige judobanden in alle kleuren
Heb je een judoband in een andere kleur nodig? Nieuw Judopak heeft judobanden van de merken Gill Sports, Fighting Films en binnenkort Lion in het assortiment. Er is genoeg keuze; klik hier voor het assortiment judobanden.

Judobanden voor wedstrijden
Doe je mee aan wedstrijden dan heb je een set wedstrijdbanden nodig. Een set bestaat uit een rode en witte wedstrijdband. Als je bij een wedstrijd als eerste wordt opgeroepen dan dien je de witte wedstrijdband om te knopen, als je als tweede wordt opgeroepen de rode band. Dit is een verplichting op bijna alle officiële toernooien, Op sommige toernooien geldt het niet, maar dan is een wit en blauw judopak van toepassing. Speciaal voor wedstrijdjudoka’s heeft Nieuw Judopak een voordelige set judobanden in wit en rood beschikbaar.

IJF approved judobanden 
I.J.F. approved judobanden zijn judobanden die door de Internationale Judo Federatie zijn goedgekeurd. Deze banden hebben op het uiteinde van de band een chip in een label. Het dragen van een IJF approved judoband geldt voor judoka’s die zijn geselecteerd voor toernooien die door de Europese Judo Unie (EJU) en Internationale Judo Federatie worden georganiseerd. Dit zijn ondere andere European Cups, European Opens, Grand Prix, EK, WK, en Olympische Spelen. Belangrijk bij het kopen van een IJF-approved judoband is dat als je meedoet aan één van deze toernooien of kampioenschappen , de judoband altijd van hetzelfde merk moet zijn als het judopak dat je draagt. Omdat wij IJF-approved judopakken van de merken Fighting Films en Mizuno (vanaf januari 2017) verkopen, leveren we ook banden van deze merken! De kleur IJF-labels die momenteel zijn toegestaan voor banden zijn blauw en rood. Bestel nu jouw IJF approved judoband

Welke maat judoband heb je nodig
Als je al een judoband hebt, dan kun je het beste de judomaat berekenen door je band om te knopen op de juiste wijze. Als je de band aan hebt, dan bereken je de lengte van beide uiteinden. Aan beide kanten dient de lengte circa 20 cm te zijn vanaf de knoop. Tel de centimeters die je te kort komt bij de bandmaat en rond af naar boven. De meeste merken leveren banden per 20 cm, dus 200, 220, 240 cm etc. Zwarte banden van Gill Sports zijn verkrijgbaar per 10 cm, dus 240, 250 etc.

Een andere methode om de juiste bandmaat te berekenen is de volgende som:
benodigde bandmaat =  lengtemaat judopak + 100 cm. Daarna rond je de bandmaat af naar boven naar de dichtstbijzijnde verkrijgbare bandmaat. Uiteraard speelt de taille-omvang ook een rol. Met een brede taille kun je eventueel kiezen voor een maat groter.

Judoband personaliseren; jouw naam op jouw judoband
Met de Nieuw Judopak borduurservice is het mogelijk jouw naam toe te voegen aan een judoband. Maar ook dan-streepjes, of het woord ‘Judo’ in Japanse karakters. Alle kleuren, inclusief zilver- en gouddraad zijn mogelijk. Hoe kun je een band personaliseren? Koop in de shop een judoband en voeg daarna ook de borduurservice toe aan het winkelmandje.

 

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X