Lion judogi en Nieuw Judopak steunen Judo2Inspire

Lion judogi en Nieuw Judopak steunen Judo2Inspire

Sponsoring

Nieuw Judopak sponsort met het merk Fighting Films diverse wedstrijdjudoka’s in Nederland waaronder Michael Korrel, Tornike Tsjakadoea en Jorien Visser. In België sponsort Nieuw Judopak met Fighting Films Senne Wyns en Roxane Taeymans.
Met het merk Lion heeft Nieuw Judopak gekozen voor maatschappelijke sponsoring. Lion Judogi is daarom de officiële kledingsponsor van de stichting Judo2Inspire. De stichting Judo2Inspire is onder andere opgericht door Elisabeth Willeboordse, winnares van het brons in de klasse tot 63 kg op de Olympische Spelen in 2008 in Peking.

 

De stichting Judo2Inspire

Judo2Inspire heeft als missie: “kinderen te stimuleren keuzes te maken die leiden tot goed burgerschap”.
Om de missie daadwerkelijk vorm te geven heeft de stichting Judo2Inspire het project ‘Geo goes Dutch’ opgezet. In dit project krijgen jeugdige Braziliaanse judoka’s uit de favela’s van Rio de Janeiro een unieke kans om een 10-daags verblijf in Nederland te verdienen. Tijdens dit verblijf nemen zij onder andere deel aan een trainingsstage en een judotoernooi.

Tijdens de stage krijgen de judoka’s judotrainingen van verschillende internationale topjudoka’s. Diverse kampioenen zijn al geweest, zoals de Olympisch kampioenen Mark Huizinga en Urska Zolnir, Olympisch bronzen medaille winnares Anicka van Emden en Wereldkampioenen Ruben Houkes, Marhinde Verkerk en Guillaume Elmont, De Braziliaanse judoka’s verblijven tijdens hun verblijf bij Nederlandse gastgezinnen en delen hun kennis en ervaringen met Nederlandse scholieren.

Met de stage worden de judoka’s uit de favela’s beloond voor goed gedrag en inzet op school. Als rolmodel voor hun omgeving en ambassadeur voor het onderwijs staan zij aan de basis van een nieuwe toekomst voor de inwoners van de favela’s die meestal door criminele bendes en drugs worden geteisterd.

 

Clinics van Judo2Inspire

Om het ‘GEO goes Dutch’ project financieel mogelijk te maken organiseert de stichting Judo2Inspire clinics waar jij aan kan deelnemen. Via Nieuw Judopak is het mogelijk om voor deze clinics in te schrijven. Neem snel een kijkje bij ‘clinics‘ om te zien welke clinics op het programma staan!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X